Pazartesi, Şubat 07, 2011

Brüksel Lahanali Kestane Salatasi


Madem yazi yazamiyorum tarif ekleyeyim degil mi :) Eski fakat her daim sevilen bir tarif bu. Kis sebzelerinden hazirlanan ve etli bir yemegin yanina servis edilebilecek ilik bir salata. Gazete icin kestaneli yazi yazarken bu tarifin sitede olmadigini gördüm. Gazetede 7 hafta olmus yayinlanali unutmadan buraya da ekleyiyim dedim. Yapanlara simdiden afiyet olsun!

Ilık brüksel lahanalı kestane salatası
• 200 gr kestane*
• 300 gr brüksel lahana*, temizlenmiş ortadan bölünmüş
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 1-2 yemek kaşığı limon suyu
• 2 yemek kaşığı ince kesilmiş maydanoz
Kestaneyi pişirip soyun. Dilerseniz ikiye bölün. Brüksel lahanasini 5 dakika haşlayın. Bir tavada tereyağını eritin. Kestaneyi ve brüksel lahanalarını tavaya koyup karıştırın. Limon suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine maydanozu serpiştirip servis edin. *her ikisini de derin dondurulmuş almanız mümkün!