Cuma, Kasım 27, 2009

Kurban Bayraminiz Mübarek Olsun!


Perşembe, Kasım 05, 2009

Havuclu Kek


Bu havuclu kekin tarifini daha önce vermistim blogta fakat tekrar hatirlatmanin zarari yok degil mi?
Tarifi yazdigim gazeteye vermistim gecen hafta fakat editör resmimi begenmeyip yerine cok orjinal(!) havuc resmi koyunca bozuldum. Aslinda resmim heba olmasin diye tarifi tekrar ekliyorum anlayacaginiz.

Aargau'n Havuclu keki
Aargauer Rüeblitorte
5 yumurta
200 gr (esmer) şeker
300 gr rendelenmiş havuç
300 gr toz badem
50 gr çekilmiş etimek veya un
yarım limonun kabuğu ve suyu
½ tatlı kaşığı karanfil
çimdik tarçın
1 ½ tatlı kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz
dekoru için: pudra şekeri ve marzipan havuç
Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırın. Beyazları çırpın ve kenara koyun. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şekerle uzunca çırpın. Yumurta beyazı hariç diğer malzemelerin tümünü ekleyip karıştırın.
Köpük yumurta beyazlarını söndürmemeye dikkat ederek karışıma ekleyin. İlk karışımın sıvısı az olduğu için biraz zorlanabilirsiniz.
Karışımı 24 cmlik daire kek kalıbına dökün ve 180° önceden ısıtılmış fırında 45-55 dakika pişirin. Servisten önce pudra şekeri veya glazür ve badem ezmesi havuçlarlar süsleyin.
Kekin üzerine geleneksel glazürü sürmek isterseniz 200gr pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı limon suyunu karıştırarak hazırladığınız karışımı kekin üzerine sürünüz.