Pazartesi, Kasım 20, 2006

Gül ve Gülsen

Son iki haftada biraz gül calistim, modelleme hamurundan. En son ve bence güzel bir örnegim bu gül. Insan asla asla dememeli. Gerci ben asla seker hamuru ile calismam diye birsey söylememistim hic, fakat sadece hic seker hamuru calisacagimi düsünmezdim o kadar. Seker hamurlu pastalar kültürüne cok uzak ben simdi amanda amanda bizim gülümüze güllü bir pasta yapabilir miyim diye düsünüyorum. Bakalim sonunda ortaya ne cikacak, elimden ortaya birsey cikacak mi ki?

Pazartesi, Kasım 13, 2006

YE # 16

Gecen hafta cumartesi* Isvicre'nin kücük bir kasabasinda 11 kadin her yilki gibi Karjalanpiirakka yapmak icin bir firinda kollari sivadilar. Bütün gün Finlandiya'nin ünlü Karjalanpiirakkalarindan 1200den fazla hazirladilar. Bu arada 30 tanesini yaktilar;) Aksam yedide eve döndüklerinde siparis verenler tazecik türkce bir cesit pogaca diyebilecegimiz bu börekleri almaya geldiler ve mutlu oldular. Mutlu olanlardan biri de bendim. Resim cekmek icin önceden düsündügümüz gibi etkinlige katilamayinca Karjalanpiirakka ayagima geldi. Yapanlarin ellerine saglik!
Karjalanpiirakka fin mutfagina ait bir lezzet. Fin mutfaginda sarsilmaz yerini koruyan cavdar unundan yapilan ya pirincli bir icle yada patatesli bir icle resimlerdeki sekillerde hazirlanan kücük börekler. Mutlaka sicak ve üzerine tereyag sürülerek yeniliyor.
Yapan ve yiyene simdiden hyvää ruokahalua;)

Böreklerin tariflerine sadece link verdim kendi tarifimi sonra ekleyecegim. Bugün dikkatsizligimin kurbani olarak etkinligin gününü karistirmisim patatesli tariflerim ve diger resimler baska bir bahara kaldi artik. Patates konusu icin YE # 16'nin evsahibesi Evren'e tesekkürler.

*Kasim'in ikinci pazari Finlandiya'da babalar günü. Tradisyonel olarak ilgisi yok fakat buradaki fin topluluk her yil babalar gününden önceki cumartesi yapmaya calisiyor bu -onlarin dilinde- ekmekcikleri.

Perşembe, Kasım 09, 2006

Reklam Arasi

Bu ara bayagi bir yogunum fakat bir ürünün reklamini yapmadan edemiyecegim. Cok yönlü bir kullanici programi, Shop'NCook. Tariflerinizi sistematik dosyalamaniza, tariflerinize göre alis veris listesi hazirlamaniza ve günlük/haftalik menünüzü hazirlamaniza yardimci olacak bir program. Nette hosunuza giden tarifleri sadece kopyala ekle komutlarini kullanarak programin yüzeyine ekliyorsunuz, o sizin icin bir tikla tarifi alisik oldugunuz formata cevirmekle kalmiyor malzeme listesini hazirliyor, besin degerlerini hesapliyor, kalori cetvelini ekliyor. Ne kadar pratik degil mi? Verdigim linkten slide show'a bir göz atarsaniz anlatmak istediklerimi daha iyi anlayacaksiniz.
Bu programin tek kötülügü türkcesinin olmamasi. Fakat MÜJDE suan sadece ingilizcesi ve italyancasi satilan programin baska diller yanisira istek üzerine türkcesi de yolda:) Ne dersiniz, size göre birsey mi;)

Çarşamba, Kasım 08, 2006

Sanal Findikli Menü

balkabagi corbasi
findikli Tomme

üc degisik sunumla akdenizli biftek sarma
kayisi tatlisi